Wildkamperen

Zondagavond was m’n eerste ‘wildkampeercamperervaring’. Zo wild was ‘ie overigens niet, want ik stond gewoon op een gratis camperplaats in het midden van het land, omdat ik maandagmorgen in De Meern een ‘BearLock’ in m’n bus moest laten zetten, zodat ‘ie minder snel gejat kan worden. Een soort vette berenklauw, zonder gehakt en uienringen echter, die om je versnellingsbak geplaatst wordt waardoor je niet kunt schakelen. 

Bij aankomst werd ik opgewacht door drie andere camperaars. Een ouder stel en een vrouw genaamd Corry, die al zeven jaar in een camper woont. Een doorgewinterde wildkampeerder. Fijn dat ik op m’n eerste ‘wilde’ nacht gelijk deze ervaringsdeskundige tegenkwam. Ik was overigens wel blij dat ik geen wilde nacht met Corry hoefde te ondergaan. Ze was enorm dominant.

Corry bleef maar praten, ik denk dat ze stiekem best een beetje eenzaam was. Maar goed, ik zoog alle nuttige informatie als een spons op. De belangrijkste tip was het downloaden van de app ‘Park4night’, waarin je over de hele wereld alle gratis en betaalde overnachtingsplekken voor campers kunt vinden. Ik had natuurlijk meteen een koosnaampje voor Corry bedacht: Corry de Campercoryfee. Of Corry CamperKoning(s). U mag kiezen.

Ze vertelde vrijuit over haar belevenissen. Welke landen goed waren voor wildkamperen. Duitsland en Frankrijk waren haar favorieten. Spanje en Portugal waren vroeger goed, maar doordat in coronatijd iedereen ineens een camper kocht en een campervloedgolf de zuidelijke landen overspoelde, waren de regels aangescherpt. Met name Andalusië in de winter schijnt een camperhel te zijn. Nederland was volgens Corry het minst campervriendelijke land. Teveel mensen, teveel regels, te druk. Scandinavië vond ze ook fijn. Ze maakte ooit een trip door Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en dan weer terug via Estland, Letland, Litouwen, Polen tot aan haar grote liefde Duitsland.

De eerste wildkampeernacht was toch wat onwennig. Om half vijf was ik al wakker. Na het uit bed klimmen was er de vuurdoop met het chemisch toilet. Dat ging best goed. Bij het bedrijf dat de BearLock installeerde was het beregezellig. Ik werd overladen met kopjes thee. Dat mag ook wel voor de prijs van het versnellingsbakslot. Nu kan ik de camper overal veilig parkeren. De beer is los! Oh nee, vast.    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.