Wetsovertreding

De Donkere Dame

Wetsovertreding

 

Zojuist liep ik naar de vuilcontainer om wat afval weg te gooien. Ik constateerde een wetsovertreding, zoals te zien is op bovenstaande foto. Naar de ware toedracht van dit strafbare feit kunnen wij allen alleen maar gissen. Er kunnen zich hier de volgende scenario’s hebben afgespeeld:

 

  1. Verdachte loopt met kartonnen doos naar vuilcontainer. Verdachte probeert opgevouwen kartonnen doos in vuilcontainer te doen. Past niet. Verdachte bedenkt dat er maar één ding op zit: kartonnen doos naast vuilcontainer neerleggen. Verdachte bezit niet de tegenwoordigheid van geest om doos op te vouwen zodat deze wel in container past.
  2. Verdachte loopt met kartonnen doos naar vuilcontainer. Container zit vol. Verdachte legt kartonnen doos naast vuilcontainer neer. Verdachte bezit niet de tegenwoordigheid van geest om te bedenken dat er honderd meter verderop ook een vuilcontainer staat, die wellicht leeg is.
  3. Verdachte loopt met kartonnen doos naar vuilcontainer. Verdachte is zeer milieubewust. Verdachte wil graag afval scheiden. Verdachte ziet echter geen papiercontainer in de buurt. Verdachte is zo ideologisch van aard dat hij of zij in geen geval karton bij overig afval gooit. Verdachte legt kartonnen doos naast container. Verdachte bezit niet de tegenwoordigheid van geest om te bedenken dat er vijfhonderd meter verderop een papiercontainer gesitueerd is.
  4. Verdachte loopt met kartonnen doos naar vuilcontainer. Juist op het moment dat Verdachte kartonnen doos in container wil deponeren, wordt Verdachte gebeld door Koning Willem-Alexander Der Nederlanden. Verdachte is lichtelijk van de leg wegens deze zeer ongewone gebeurtenis. Verdachte feliciteert Koning Willem-Alexander met zijn verjaardag. Verdachte loopt naar huis om een gigantische oranje tompouce te eten. Verdachte is kartonnen doos volledig vergeten. Verdachte bezit niet de tegenwoordigheid van geest om zich achtergelaten doos te herinneren, en deze alsnog in container te werpen.
  5. Verdachte loopt met kartonnen doos naar vuilcontainer. Op het moment dat Verdachte kartonnen doos in container probeert te proppen, merkt Verdachte op dat batterijen van vibrator nog in doos zaten, en nu in container vallen. Verdachte raakt in paniek en probeert zo snel mogelijk gemeente Rotterdam te bellen, om te kijken of batterijen uit container gehaald kunnen worden om vibrator alsnog te kunnen gebruiken. Verdachte vergeet doos compleet door batterijenstress. Verdachte bezit niet de tegenwoordigheid van geest om te bedenken dat er ook nieuwe batterijen gekocht kunnen worden.
  6. Verdachte loopt met kartonnen doos naar vuilcontainer. Verdachte is zeer maatschappelijk betrokken. Verdachte krijgt, staande voor container, wroeging over weggooien van kartonnen doos. Kartonnen dozen kunnen namelijk ook gebruikt worden om in te overnachten. Verdachte besluit kartonnen doos naast container te leggen voor zwerver. Verdachte bezit niet de tegenwoordigheid van geest te bedenken dat doos ook naar een zwerver toegebracht kan worden.
  7. Verdachte loopt met kartonnen doos naar vuilcontainer. Verdachte begint plots te niezen en droog te hoesten. Verdachte heeft angst voor een coronabesmetting en bedenkt zich dat hij of zij het huis in deze omstandigheden niet mag verlaten. Verdachte legt doos naast container en sprint terug naar huis. Verdachte bezit niet de tegenwoordigheid van geest om te bedenken buurvrouw te vragen doos in container te werpen.

 

Dus. Uiteindelijk heeft Ruud Boer van de Milieupolitie Rotterdam-Rijnmond de doos opgevouwen en in de container gegooid. Hopende dat Verdachte stiekem ergens achter het raam heeft staan kijken en heeft gezien en geleerd hoe je een kartonnen doos in een vuilcontainer doet. En nou is mijn vraag: welk scenario is het meest realistisch? Wat kies jij?   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.