Valentijnsrecap

De Donkere Dame

‘Wat heb het nou voor zin om de hele tijd op zo’n ligbed bij het zwembad te leggen Mien, je ken toch in de sauna óók gewoon leggen?’ zegt de kale, zonnebankgebruinde man met snor, terwijl hij me een dikke knipoog geeft.

‘Oh Joop, ik ziet het alweer, mot je nou stoer gaan zitten te lopen te doen voor die jongen? Nou ik zal je zeggen jongen, thuis hep ‘tie echt helemaal niks te vertellen hoor. Een grote mond, maar z’n hartje is zo klein, dat past zo in m’n broekzak. Kom Joop, we gaan douchen en patat halen.’ De vrouw met een nog zonnebankgebruinder voorhoofd voorzien van dikke groeven, loopt hoofdschuddend weg. Heerlijk, naar de sauna in de regio Rotterdam Rijnmond.

 

Even later lig ik in de puntsauna, waar je maar met twee mensen in mag in plaats van vier, vanwege de kerrona. Ik doezel half weg, badend in het zweet. De deur gaat open en er komt een vrouw binnen. Ik kijk per ongeluk naar haar kont. Alhoewel, per ongeluk… Tsja, laten we eerlijk zijn, je kijkt soms naar elkaar toch in de sauna. Maar goed. Ik kijk dus naar haar kont. En strak boven de bilspleet zie ik een groot hart met daarin geschreven: ‘FEYENOORD.’ Ik wil tegen haar zeggen dat ik ook voor Feyenoord ben, maar ik slik mijn woorden in. Wel toepasselijk trouwens, zo’n hart op Valentijnsdag.  

 

Ik sluit het saunabezoek af in de ‘die-hard-sauna’ van 90 graden. Links bovenin zit een knappe blonde vrouw op het hoogste treetje. Ik ga rechts bovenin naast haar zitten en ga de uitdaging aan. Ik draai de zandloper om en zet me schrap voor 15 minuten knetterhard zweten. Al na zo’n drie minuten gutst het zweet van m’n lijf. Ik weet nu al dat ik dit geen kwartier vol ga houden. Maar ik laat me niet kennen en blijf stug zitten. Als ik inadem door m’n neus, schroeien m’n neusharen zowat weg. Gelukkig gaat de knapperd na vijf minuten weg en zodra de deur weer dicht is, ga ik snel twee treetjes naar beneden liggen, een daad van zelfliefde. Ik puf me suf. De vrouw naast me doet haar ogen open en geeft me een gulle glimlach. ‘Heet he!’ zegt ze. Duizelig strompel ik vijf minuten later naar de koude douche. 

 

Als ik thuis ben maak ik beslag voor de beste pannenkoeken van Rotterdam. Vind ik dan hè. Na een half uurtje zijn de pannenkoeken klaar en ik eet ze op terwijl ik verder ga met een puzzel van Jan van Haasteren, Kamperen in het Bos.

 

Sauna, pannenkoeken, Jan van Haasteren, bos, op Valentijnsdag heb ik maximaal aan zelfliefde gedaan. Een stevig potje golfsurfen in Portugal was nog beter geweest, maar dat zat er effe niet in op deze veertiende van februari 2022.   

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.