There’s more to life

‘There’s more to life than a nine to five.’ Vroeger, toen je poepen nog met een lange ‘oe’ schreef, was ik al verknocht aan surfwinkels, surfboards en surfkleding. Op een gegeven moment had mijn favoriete windsurfmerk, Simmer Style, je weet wel van het welbekende S-logo, een T-shirt met als boodschap de eerste zin van deze alinea. Dat kledingstuk moest en zou ik hebben. Het werd een mintgroene.  

Er is meer in het leven dan een negen tot vijf. Zo heb ik het naschoolse, werkende leven vaak ervaren. Het schoolse leven ook eigenlijk, ik zat meer naar buiten te kijken of het al waaide om te windsurfen dan dat ik oplette. Tijdens een zes maanden durende stage bij ingenieursbureau Oranjewoud kreeg ik het zelfs als feedback bij m’n beoordeling. ‘Je bent een aardige vent, maar volgens mij ben je meer met surfen bezig dan met het maken van Autocadtekeningen. Ik zie je veel uit het raam staren,’ zei de toenmalige manager. Ik kon hem geen ongelijk geven.

Nu ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik kan rondrijden in een camper, in een prachtig huis in Portugal kan verblijven en tijdelijk kan doen waar ik zin in heb. Omdat de oceaan sinds ik begin december arriveerde alleen maar golven van wereldklasse aflevert betekent dat: elke dag surfen. Al wekenlang lig ik op een klein plankje het zoute water uit m’n ogen te wrijven.

Gistermorgen deed ik met huisgenoot Stijn kerstinkopen bij de boerenmarkt van Aljezur, daarna bezochten we een tweedehands winkeltje waar Stijn een trui kocht. We belandden bij een klein koffietentje met een brownie en een cappuccino in de zon. Ik schreef ondertussen een ansichtkaart naar een prachtig mooie ziel.

Toen we naar huis reden bedacht ik me dat ik al twee dagen niet met surfen bezig was geweest, m’n lijf had even rust nodig. En dat voelde eigenlijk best wel lekker. Even iets anders doen dan surfen. In 2013 tijdens m’n sabbatical in Australië dacht ik na een paar maanden dagelijks surfen eigenlijk hetzelfde. Het werd toch een beetje saai. There’s more to life than a nine to five, but there’s also more to life than surfing. Zo klopt ‘ie beter voor mij.        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.