Schilderijen en bier

De Donkere Dame

Uren naar een schilderij turen. Vertier met bier. Kunst en horeca dus. Voor mij de belangrijkste ingrediënten voor een leuk leven. Kunst zorgt voor het kietelen van mijn creatieve vermogens. Bier drinken met leuke mensen zorgt voor verbinding. Ik vergeet natuurlijk surfen als levensingrediënt, maar dat is eigenlijk gewoon kunst in het water.

 

Maar blijkbaar vindt het kabinet, dat de gemiddelde Nederlander vertegenwoordigt, cultuur en horeca niet belangrijk genoeg. Want alles mag weer open, weliswaar met beperkingen, behalve de culturele sector en de horeca.

 

Vanaf morgen gaan alle winkels wel weer open. Joepie. Dan kunnen we weer gezellig met z’n allen spulletjes kopen in veel te drukke winkelstraten. Spulletjes die we dan in onze toch al overvolle huizen zetten en er waarschijnlijk na een maand niet meer naar omkijken. Lang leve de consumptiemaatschappij. We kijken blijkbaar liever naar een nieuwe elektrische pepermolen dan naar een schilderij van Salvador Dalí in het Boijmans van Beuningen te Rotterdam.  

 

Ik vind het ongelooflijk. Vele mensen zijn gepassioneerd met kunst bezig en als je hen vraagt wat ze het liefste doen is dat toch echt schilderen, muziek maken, beeldhouwen of toneel spelen. En toch blijven alle culturele gelegenheden dicht. Wat een aderlating voor de creatieve inspiratie. En we zijn allemaal op zoek naar verbinding, en waar kan dat beter dan in een restaurant, café of uitgaansgelegenheid? Dat gebeurt niet in de Koopgoot, waar de mensen veel te dicht langs je heen vliegen op jacht naar het volgende nutteloze koopje.      

 

Gelukkig openen de sportscholen morgen ook weer de deuren en kunnen we de overtollige zitkilo’s er weer af werken. Zodat de ziekenhuizen niet te overvol raken. Maar ondanks de versoepelingen huilt mijn hart wel een beetje. Ik wil weer schilderijen en bier.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.