Parttime avonturier

Reisboeken, ik heb ze bij bosjes verslonden. “Fulltime avonturier”, “Mijn leven in de wildernis” en “Het fantastische verhaal van de kip die de wereld rond zeilde” zijn boeken met verhalen van mensen die huis en haard verlieten om vervolgens jarenlang de wereld te verkennen. Het heeft me geïnspireerd om mijn vaste vertrouwde leventje in te ruilen voor een avontuurlijker leven in een camper. Ik wilde net als Tamar, Miriam, Guirec en Monique (de kip van Guirec) zijn, de hoofdpersonen uit de boeken.

Mijn camper staat nu in Zarautz, een bruisend surfstadje in Baskenland. Het is een soort mini Los Angeles met een levendige boulevard, een outdoor gym, een skatebowl, flanerende mensen, een vol strand en veel surfers. Alleen de siliconenvrouwen ontbreken.      

Ik zit nu na te genieten in de zon na twee uur heerlijk te hebben gesurft. De vogels fluiten liedjes en de takken van de bomen zwaaien, in gang gezet door een licht briesje. Het is hier een waar paradijs. Maar eerlijk gezegd voel ik een verlangen om terug te keren naar Nederland.  

Mijn reisrugzak is vol. Na een jaar vol avontuur is het tijd om al dat fijns een plek te geven. Ik merk ook dat ik een jaar onderweg zijn erg lang vind. Misschien zelfs te lang. Gelukkig had ik van december 2023 tot en met april van dit jaar een vaste plek in een huis in Portugal en dat was fijn, omdat ik daar even kon ‘landen’.

Het is zoals Floortje Dessing beschrijft in haar boek “Heimwee moet je koesteren”. Het is fijn om terug te kunnen naar een vaste plek om je ervaringen te laten indalen. Ik voel me overal ter wereld wel thuis, dus het hoeft net per se Nederland te zijn. Maar ik denk dat ik, net als Floortje, er (nog) niet klaar voor ben om alles achter me te laten en te kiezen voor een leven als fulltime avonturier. Ik denk dat ik een parttimer ben.  

Uiteraard voel ik mij enorm dankbaar dat ik in de gelegenheid ben geweest deze wonderschone reis te maken. Vanaf 19 juli mag ik drie weken op het huis van een vriend passen in Rotterdam, daar kijk ik enorm naar uit.    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.