Mademoiselle

De Donkere Dame

Bep deed haar naam eer aan. Want beppen kon ze. Zo goed dat ik er bepaald niet tussenkwam. Ik deed wat verwoede pogingen en toen dacht ik “choose your battles” en liet haar begaan. Ik zal u de inhoud van haar verhalen besparen. Het was verder wel een lieverd. Ze klaverjast met een andere schoonmaakcliënt van me. Daar had ze natuurlijk ook heel wat over te beppen. Dat ze het zo’n viespeuk vindt. Ik dacht weer “choose your battles” en luisterde. Ik kreeg thee en een kletsmajoor. Wel een toepasselijk koekje.

 

Mijn grote vriend wilde graag z’n Feyenoord dekbed om z’n wollen deken. Dat was geen probleem. Het bed verschonen was hard nodig want het zag eruit alsof het al jaren niet meer gedaan was. Terwijl ik het twee weken geleden nog schoon had opgemaakt. Nadat het werk gedaan was hebben we samen naar Star Trek gekeken. Hij vond het bijzonder dat die acteurs zo mooi en goed opgemaakt worden. Net als z’n bed eigenlijk.    

 

Ik heb in mijn schoonmaak carrière regelmatig gedacht: dit is het goorste huis ooit. Vandaag dacht ik dat weer. Deze komt met stip op één in de VHTT. De Vieze Huizen Top Tien. Toen ik de gang inliep kwam een indringende kattenzeikgeur me tegemoet, en er zaten overal vliegen. Mijn schoenen plakten aan de vloer. De begeleider van de vrouw was er ook om me bij te praten over de cliënt. Ze is psychiatrisch patiënt en verwaarloost zichzelf. Er is in juni een zogenaamd “Clean Team” langs geweest om het huis uit te mesten. Het Clean Team is opgezet door Thuiszorg Rotterdam om mensen uit de geestelijke gezondheidszorg zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Inmiddels is het weer zo vies dat het Clean Team eigenlijk weer ingeschakeld moet worden. Ik begon met stofzuigen en ontdekte dat er overal maden in huis zaten. Mademoiselle liet haar vuilniszakken en lege kattenvoerblikken veel te lang in huis rondslingeren. Echt goor. Aan de andere kant eten ze bij Floortje Naar Het Einde Van De Wereld soms maden, dus misschien ben ik wel gewoon een pussy.  Toen ik de keuken schoonmaakte, werd ik belaagd door een vliegencordon. Vooral mijn hoofd moest het ontgelden. Het leek wel of ik in de outback van Australië liep. Het vliegennet dat ik daar om mijn hoofd droeg, had hier ook niet misstaan. De badkamer en wc waren ook ontzettend smerig. Ik kreeg ook ineens overal jeuk. Later zei de begeleider dat vele van mijn voorgangers direct bij het overstappen van de drempel rechtsomkeert gemaakt hebben. Dus ik was best trots op mezelf dat ik het twee uur volgehouden heb. Maar voor volgende week zet ik toch de joker in.

 

Toen ik thuiskwam heb gelijk mijn kleren, jas en schoenen in de wasmachine gedaan. Misschien was ik mijn rugzak ook nog wel. En ik ben zelf onder de douche gesprongen. Wat is het fijn om in een schoon huis te zijn.          

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.