Love me Tinder

Swipen. Oftewel: vegen. Ik doe het alweer een paar weken, dat vegen. Ik heb jaren niet geveegd voor de liefde. Ik had ooit Tinder op m’n telefoon, maar omdat ik niet geloofde dat liefde ontstaat vanaf een beeldscherm, heb ik het destijds weer van mijn mobieltje afgehaald. Ik wilde liever in het echte leven voelen of ik iemand interessant vind in plaats van via een miljoen pixels. Geen idee waarom, maar in een vlaag van verstandsverbijstering heb ik een paar weken geleden weer Tinder op mijn telefoon geïnstalleerd. En happn.

 

Ik zit dus op Tinder en happn. Net alsof je op een sport zit. Vroeger zat je op voetbal. Nu zit je op Tinder en happn. En ik veeg me suf. Ik kan zo bij de groenvoorziening van de gemeente Rotterdam. Hele straten heb ik al schoongeveegd met die vingers van me. En oh ja, voor de mensen die het niet weten: naar rechts vegen is ja, naar links vegen is nee.

 

En het is een hele sport hoor, dat vegen op Tinder. Soms zit je lekker te vegen, en dan raak je even in gedachten verzonken. En dan veeg je ineens per ongeluk de vrouw van je dromen naar links.

Of wat ook vaak voorkomt, is dat een vrouw een profielfoto van zichzelf met één of meerdere vriendinnen heeft geplaatst. Als ik dan in een onverschillige bui ben, en ik heb geen zin om de andere foto’s te bekijken, denk ik: joh, het maakt mij niet uit. Ze zien er allemaal leuk uit! Doe mij ze anders allemaal gewoon!  

En wat mij ook regelmatig gebeurt, is dat ik een leuke vrouw zie op de profielfoto. Dan swipe ik die naar rechts. Omdat ik aanvankelijk niet verder kijk dan mijn neus lang is, kan de rest van het profiel ineens tegenvallen. Als je dan de andere foto’s ziet, denk je: hmmmm. Dit gaat hem toch niet worden.

Ik veeg ook weleens een vrouw naar rechts en dan heb ik niet goed gelezen. Dan blijkt ze bij nader onderzoek één meter negentig te zijn. Dat gaat hem dan ook niet worden met mijn één meter zeventig. Dan krijg je het Nicole Kidman-Tom Cruise effect. Dat leek in het begin leuk, maar dat is uiteindelijk toch op een mislukking uitgedraaid.

Wat ook leuk is, is rijmschema’s vegen. De letters A en B worden dan respectievelijk ja en nee. En nog even ter herhaling: veeg links is nee, veeg rechts is ja. Het rijmschema AABB wordt dan bijvoorbeeld: ja-ja-nee-nee. En ABAB wordt: ja-nee-ja-nee. Een limerick vegen is ook leuk en iets uitdagender: ja-ja-nee-nee-ja. Het risico is dan wel dat je weer de vrouw van je dromen naar links veegt. Het is dan echt even ballen tonen om ook echt naar links te vegen en je netjes aan je rijmschema te houden. En niet vals spelen en stiekem toch dat lekkere wijf naar rechts vegen als je volgens je rijmschema naar links moest vegen. En dat geldt andersom natuurlijk ook. Als je een lelijke draak naar rechts moet vegen, gewoon doen. Regels zijn regels hè!  

 

En dan heb je nog happn. Op happn kun je helaas niet vegen. Ja, je kunt ze wel een veeg geven (Jeetje, maak ik deze flauwe grap nu echt? Jahoor, ik maak hem gewoon! Ik verdien een veeg uit de pan!) maar dan gebeurt er niks. Je moet of het hartje of het kruisje selecteren. Happn is net iets anders dan Tinder, omdat je op happn vrouwen op je scherm ziet die je onderweg bent tegengekomen. Of die langs je huis rijden. Het idee is leuk, maar mijn ervaring is dat op happn helemaal niks happn’t. Ik had één keer bijna een date afgelopen zaterdag. Maar op de dag van de date was er plotseling radiostilte vanaf de vrouwelijke zijde.

 

En als je dan via Tinder of happn met een leuke vrouw in contact komt (wat dus met happn eigenlijk nooit happn’t), kun je afspreken voor een date. Soms is dat niet leuk, en soms is dat verrassend leuk. Ik kan nu inmiddels wel de conclusie trekken dat geen enkele vrouw er in het echt zo uitziet als op de foto. Dat het beeld dat je aan de hand van de foto maakt nooit klopt met de werkelijkheid.  

 

Hmmm. Ik denk dat ik mijn vege lijf ga redden. En Tinder en happn weer van mijn telefoon werp. Het gezegde “van Tinderen komen kinderen” gaat voor mij nog niet op. Ik heb toch meer date succes in het echte leven. Gewoon een leuk iemand aanspreken in de supermarkt of na een gevolgde yogales (tijdens is een beetje vreemd). Ik wil iemand liever eerst zien, ruiken en de energie voelen. Want je weet het meteen. Of iemand interessant is of niet. En het is eigenlijk zonde van je tijd als je via internet eerst een tijdje contact hebt, dan nummers gaat uitwisselen en een tijdje whatsappt, dan een keertje afspreekt en dan bij het eerste live contact een nee voelt. Kun je weer opnieuw beginnen. 

 

Ik ga mezelf weer veel succes wensen de komende tijd. Van dates zoeken vanaf een schermpje naar dates zoeken in de supermarkt. Van Love me Tinder naar Love me Tender.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.