Liefde voor de plaatboef

Lieve, waterige ogen keken me verwachtingsvol aan. Of ik alsjeblieft binnen wilde komen. Jazeker, ik moest immers aan het werk. Ik begaf me in het domein van een heuse platenverzamelaar. Het was net of ik in de Plaatboef op de Nieuwe Binnenweg numero 81-A rondscharrelde.

Aanstaande woensdag moet ‘ie naar een crematie. Z’n laatste goede vriend wegbrengen. Voor hem hoeft het allemaal niet meer, hij heeft niemand meer om mee te praten. Ik stelde voor om nieuwe vrienden te gaan maken, maar dat zag de Plaatboef niet meer zitten. De zwaarte hing als een loden last aan z’n schouders. Hij liep met z’n hele lijf een vlak voor de kust vastgelopen cruiseschip het strand op te trekken als ‘ie door de woonkamer schuifelde.  

Hij liet me z’n dagelijkse pillenstrip zien voor de gezondheid. Of ertegen, wie weet.

‘Ik zou wel weer eens seks willen,’ zei de Plaatboef tussen neus en lippen door.

‘Heb je geen vrouw meer?’ Vroeg ik.

De Plaatboef lachte. ‘Ik ben homo. Ik wil er overigens ook wel voor betalen, maar ik weet niet hoe ik dat moet regelen zonder internet.’

Mijn oplossingsgerichte brein ging aan. ‘Ik ga wel even op zoek voor je op m’n telefoon.’

Al snel had ik de organisatie Flekszorg gevonden. Seks voor mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken. Ik gaf de Plaatboef het telefoonnummer. Al snel bedacht ik me dat de stichting waarvoor ik werk dit ook wel zou kunnen regelen. De Plaatboef stemde me toe z’n nummer door te mogen geven aan een van m’n collega’s.

Thuis ben ik direct aan het bellen gegaan. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een maatschappelijk werker, een collega met ook een oplossingsgericht brein. Ze ging meteen aan de slag met deze bijzondere vraag, ze had hem nog niet eerder gehoord. Vrouwelijke prostituees had ze wel geregeld voor cliënten, maar nog geen mannelijke.

Net kreeg ik een bericht van mijn collega. Snoezelzorg is de plek om te zijn. Hopelijk wordt de Plaatboef overladen met knuffels en liefde. Want de vraag is natuurlijk veel breder dan alleen seks. Het ligt ingebed in huidhonger door diepe eenzaamheid.        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.