Kunst en vliegwerk

De aan mezelf beloofde rustperiode heeft zo goed als twee dagen geduurd. Toen stond er totaal onverwacht een nieuw avontuur voor de deur. Afgelopen zaterdag had ik een planning, die was in chronologische volgorde: naar het strand in Nieuw-Haamstede, surfen op de Maasvlakte, een bestelde SUP ophalen bij het DHL afhaalpunt in Rotterdam, ecstatic dance en als afsluiting een volle maan viering met de dippers van de Kralingse Plas.

Fietsend naar Nieuw-Haamstede zag ik ineens een zweefvliegtuig door de helderblauwe lucht zoeven, de stralen van de zon kruisend. Ik kwam langs de start- en landingsbaan en bij de slagboom stond een informatiebord met een 06-nummer. Ik belde en er was nog plek voor een proefvlucht. Wat een geluk, er waren maar drie wachtenden voor me. Bij de dokter moet ik doorgaans langer wachten. De vijftig euro was betaald en drie kwartier later zat ik achter Koos de piloos, een jongen van 19 die me door de lucht heen zou gaan smijten. De lier trok het touw strak, Koos stak z’n hand omhoog en we werden afgeschoten. Vlinders in m’n buik. Een geweldige ervaring. Ik kon kijken tot aan de Maasvlakte, waar m’n surfmatties waarschijnlijk aan het rippen waren.

Om te bekomen van deze spontaniteit ging ik alsnog naar het strand en maakte een wandeling door het enkelhoge zeewater en liep terug door de duinen, het verklikkerpad. Snel terug naar de camping, hoppa, de camper in en terugrijden naar Rotterdam, alwaar ik met kunst en vliegwerk vijf minuten voor tijd voor een vriendenprijs de ecstatic dancezaal inhuppelde. Na anderhalf uur dansen hield ik het voor gezien, want ik wilde om tien uur in den avond bij de Kralingse Plas zijn. Ik belandde midden in de meditatie ter voorbereiding op de volle maandip. Precies op tijd weer, met kunst en vliegwerk. Het was een fijn weerzien met de dippers rond het kampvuur.

Het mooiste cadeau kreeg ik toen ik ergens in Schiebroek, rond een uur of twee in de nacht, in m’n camper bijna lag te slapen. Er parkeerde een auto voor m’n huis op wielen met een hitsig stelletje erin. Heuse ‘car naughtiness’ voltrok zich aan het bioscoopscherm van mijn voorruit. Achterbankie plat, broekie uit, rokkie uit en ketsen maar. Doordat de auto onder een lantaarnpaal was geparkeerd, stonden de twee vol in het licht. Met kunst en vliegwerk speelden ze het klaar. Het zag er nogal ingewikkeld uit allemaal, dus ik wilde voorstellen mijn kingsize camperbed van 160 centimeters breed ter beschikking te stellen, met als voorwaarde dat ik mee mocht doen of in ieder geval mocht toekijken.

Maar ik was te moe, m’n oogjes gingen toe. Met kunst en vliegwerk viel ik in slaap. Fijn hè als de dag compleet anders loopt dan je gepland had. I love it when a plan doesn’t come together.     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.