Kort

De Donkere Dame

Over de dag van vandaag, het plezieren van ouderen met stofzuigers, dweilen en Swifferdoekjes, kan ik kort zijn. Ook weleens fijn, hoef je niet zoveel te lezen.

 

Bij mevrouw Kunst, die mooie zelfgemaakte schilderijen aan de muur heeft hangen, dans ik alweer sedert december 2021 in de rondte. Vandaag vertelde ze dat ze vroeger lerares was op een basisschool. Ik had haar best als juf willen hebben, ze is zo lief. En ook een beetje rebels. Vandaag kwam er een welbespraakt “Godverdomme!” uit haar gerimpelde mondje, toen ze met haar trillende handen een tas koffie over de plavuizen van de keuken wierp.

 

Bij mijn grote vriend lag er weer wat losgekrabde kattenkots op de vloer, dat ik weldra met de stofzuiger mocht verwijderen. Hij vertelde honderduit over de Titanic, omdat hij een documentaire op Discovery Channel had gezien. “Ruud, bij het drama met de Titanic is een hoop informatie in de dofpoot gestopt.” Ik glimlachte om zijn onbedoelde woordspeling en ruimde de hard geworden, halfverteerde kattenbrokken op.

 

Het echtpaar was een beetje nerveus toen ik over de drempel stapte. Ze wilden weten of ik gevaccineerd was, omdat ze een ongevaccineerde collega vorige week de deur hadden gewezen. Ik zei dat ik geprikt en besmet was geweest en dat ze zich geen zorgen hoefden te maken. De opgetrokken schouders zakten weer tot onder de oorlellen.

 

Bij de laatste client kreeg ik last van spastische darmkrampen en mocht vervroegd naar huis. De door de krampen veroorzaakte scheetjes bliezen zo dit verhaaltje uit.           

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.