Ik wil nog dit, ik wil nog dat

“Ik wil nog dit, ik wil nog dat. Ik wil ik wil van alles wat. Ik wil nog hoog, ik wil nog laag al is het telkens weer de vraag of ik er ooit nog wel toe kom, want de dagen vliegen om!”  

 

Het bovenstaande is het refrein van het liedje “Ik wil nog dit, ik wil nog dat” van Kinderen voor Kinderen op album nummer elf, uit 1990. Ik was toen negen jaar jong en ik heb deze CD helemaal grijs gedraaid. De laatste tijd schiet “Ik wil nog dit, ik wil nog dat” heel vaak door mijn hoofd. Zo vaak dat ik het nummer opgezocht heb op Spotify en het af en toe gedraaid heb om de songtekst nog eens te luisteren. Retevals zingen ze natuurlijk, die kinderen van Kinderen voor Kinderen. Niet om aan te horen. Maar de inhoud van de tekst deed me nadenken over “Ik wil nog dit, ik wil nog dat”. Want ik wil vaak dit, en ook nog dat. Ik ben in best veel dingen geïnteresseerd, en dat maakt dat ik veel wil.

 

Ik ben laatst bijvoorbeeld bij een concert van Patricia van Haastrecht geweest. Zij is vorig jaar tweede geworden bij The Voice of Holland, en ik vind haar echt een hele goede zangeres. Ik ben al twee keer naar haar gaan kijken dit jaar. En als ik haar op het podium zie, denk ik: dat wil ik ook! Ik wil ook graag op een podium staan en mensen vermaken. Of het nou met zingen is of met grapjes, het lijkt me geweldig. Die kan dus op de lijst.

 

En vorige week was ik in de Kunsthal bij de tentoonstelling van modeontwerper Thierry Mugler. Zijn creaties hangen te glinsteren in hartje Rotterdam. En ik vond het fantastisch. Met mijn tong op mijn knieën liep ik door het museum. Er zijn allemaal bizar imposante kledingstukken van wereldsterren tentoongesteld. Lady Gaga, David Bowie, Beyoncé, Jerry Hall, Celine Dion, The Pet Shop Boys. You name it. Wauw! Dacht ik, dat wil ik ook! Ik wil ook jurken maken voor wereldsterren. Huppa, slinger het maar op de lijst.

 

En een paar weken geleden was ik in het Nederlands Fotomuseum. Daar was de fototentoonstelling Eye Love You van het werk van Ed van der Elsken. Supervet. Wat een prachtige foto’s, gemaakt in Nederland en op zijn reizen over de wereld. En wat me ook erg inspireerde waren zijn teksten. Sommige teksten vond ik nog mooier dan de foto’s. Bijvoorbeeld: “Ik bezing het leven. Ingewikkelder ben ik niet. Maar ik bezing dan ook alles: liefde, moed, schoonheid en ook woede, bloed, zweet en tranen.” Prachtige tekst toch? Maar goed, na het zien van deze tentoonstelling wil ik ook fotograaf worden. Toegevoegd aan de lijst.

 

Ik ben afgelopen dinsdag bij Six String Sessions geweest in het Oude Luxor. Nee, het was geen lingerieshow. Het was drie uur lang luisteren naar scheurende gitaren onder leiding van Joris Lutz. In totaal heb ik ongeveer tien mensen ontzettend veel plezier zien hebben op het podium. Ik was om. Ik kan al een klein beetje gitaarspelen, maar ik was na deze avond ontzettend gemotiveerd om een ontzettend goede gitarist te worden. Huppa, op de lijst.

 

Ik kijk heel vaak filmpjes van de World Surf League. Die zenden ook live de Pro surfwedstrijden uit op de top surfspots in de wereld. Ik word daardoor altijd enorm geïnspireerd. Ik wil dus ook pro surfer worden. Tsjakka, op de lijst.

Ik ben bij 365 Dagen Succesvol altijd enorm geraakt door de familieopstellingen die David dan zo fantastisch leidt. Ik bedacht me dat ik het ook heel gaaf zou vinden om familieopstellingen te leiden. Deze kan dus ook op de lijst.   

 

Schoenen. Ik ben geobsedeerd door schoenen. Vroeger was ik heel verlegen en keek alleen maar naar de grond. Daardoor is mijn nek in een hoek van 45 graden naar voren komen te staan. Daardoor zie ik heel veel schoenen en dat is superhandig als je van schoenen houdt. Ik vind het geweldig. En daarom wil ik een schoenenwinkel beginnen. Hophop, op de lijst.

 

Ik ben aan het lezen in een boek van Tommy Wieringa: Dit is mijn moeder. Tommy Wieringa is mijn favoriete schrijver. Samen met Nico Dijkshoorn. Deze twee mannen inspireren mij enorm. Kortom: Ik wil ook een boek schrijven. Huppa, op de lijst.   

 

Ik wil heel graag osteopaat worden. Ik ben daarvoor in opleiding. De opleiding is dit jaar gestart en duurt zeven jaar. Deze zet ik wederom ook op de lijst.

 

En tot slot word ik altijd best wel jaloers als ik blije gezinnetjes over straat zie huppelen. Ik wil dus ook papa worden. Hatsee, op de lijst.

 

Ik wil dus zanger, cabaretier, modeontwerper, fotograaf, gitarist, pro surfer, familieopsteller, schoenenverkoper, schrijver, osteopaat en papa worden. Ik wil dus dit en ook nog dat, dat, dat, dat, dat, dat, dat, dat, dat en dat. Hmmmm. Dat is een beetje veel. Doordat het zoveel is, blokkeer ik en doe uiteindelijk alles maar half. Dus moest ik vandaag denken aan wat mijn favoriete hypnotherapeut Ricardo Nielsen van de zomer tegen me zei. Hij zei: “Ruud, kies nou gewoon eens één ding uit en zorg dat je daar supergoed in wordt. Dan wordt het leven een stuk makkelijker en breng je focus aan.” Dus ik ga maar eens kiezen. U hoort nog van mij.  

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.