(G)een keuze

Vanwege een lekkage bij de edele delen, vond ik het weer eens tijd voor een nieuw winterpak. Het betreft hier overigens een lekkage in het surfpak, niet in de edele delen zelf. Een surfpaklekkage in de onderste regionen van de ruggengraat is vrij vervelend, omdat het koude winterwater dan direct naar de buik gaat. En aangezien zich daar de darm bevindt, de motor van het lichaam, is het na een half uur surfen klaar. Met een koude motor is het lastig surfen. M’n oude pakkie is ook alweer een jaar of tien oud, hoog tijd voor nieuw neopreen dus.

Mijn hart leidde me naar Hart Beach, een surfsnoepwinkel in Scheveningen waar je je kunt verlekkeren aan mooie surfboards, skateboards en allerhande accessoires. Ook surfpakken. Ze hebben daar altijd lekker veel keuze, dus de keuze was snel gemaakt om bij Hart Beach te gaan pakkenpassen.

Elke surfer weet dat het pakkenpassen geen sinecure is, zeker als het wintersurfpakken betreft. Doorgaans moet je meerdere merken en meerdere maten passen in een warme winkel. Je verliest liters vocht en veel spierkracht bij het aan- en uitrekken van het rubber. Drie maanden geleden had ik op een warme zomerdag al eens een winterpakkenpassessie gedaan bij Telstar Surf te Harderwijk. Toen had ik zes pakken gepast, zonder een tevredenstellend resultaat. Op een brancard, aan de beademing hebben ze me toen naar m’n camper gereden.   

Snuffelend liep ik gisteren langs het neopreen. Ik waande me in een soort walk-in closet met alleen maar surfpakken en surfboards. Hemel op aarde. Wat schetste echter mijn verbazing? Ze hadden heel veel zomerpakken, maar van de winterpakken met capuchon hadden ze maar een merk in de winkel hangen. De andere merken waren nog niet binnen. Ik paste eerst een maatje M, dat was net te groot. Daarna een maatje S en dat zat als gegoten, toen ik hem aandeed voelde het alsof ik met een mes door zachte boter sneed.

Dolgelukkig liep ik de winkel uit. Ten eerste omdat ik een perfect pak had gescoord, ten tweede omdat er maar een keuze was. Eigenlijk geen keuze dus. Heerlijk. Was het leven altijd maar zo simpel.      

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.