Emotie van wantrouwen

De Donkere Dame

Ik wil graag een emotie van wantrouwen indienen. Tegen het coronanieuws. Zowel van mainstream media als van de zogenaamde “complotdenkers”. Want wat is nou de waarheid? Ik schrijf vrij weinig over corona omdat ik het zelf ook niet echt weet.

 

Mondkapjes beschermen je tegen het coronavirus. Mondkapjes helpen eigenlijk helemaal niet. Je moet je handen regelmatig wassen met zeep om verspreiding van het virus tegen te gaan. Handen wassen met zeep is onzin omdat het virus zich via aerosolen, druppels in de lucht, verspreidt. Je moet je laten testen om te weten of je corona hebt. Je moet je niet laten testen want de testen zijn onbetrouwbaar. Je moet je laten vaccineren want alleen dan krijgen we corona eronder. Je moet je niet laten vaccineren want je weet helemaal niet of de vaccins veilig zijn. Tsja, wat is nou de waarheid?

 

Mijn persoonlijke ervaring is, dat corona nog steeds een ver-van-mijn-bedshow is. Ik werk in een coronasnelteststraat. Daar test ik mensen met de antigeen- en PCR-methode. Van de mensen die ik test met de PCR-methode weet ik nooit of ze positief testen. Omdat de testen geanalyseerd worden in het laboratorium en ik nooit een terugkoppeling krijg van het aantal positieven. En bij de antigeentest kan ik wel zien wie er positief is. Maar ik weet nooit hoe het diegene verder vergaat. Blijft ‘ie alleen verkouden? Of volgt een IC-opname? Ik ken ook niemand persoonlijk die overleden is aan corona. En ik ken geen mensen die mensen verloren hebben aan corona. Ik ken sowieso heel weinig mensen die corona hebben gehad. Gek hè? Misschien ken ik sowieso heel weinig mensen.  Toevallig hebben mijn ouders de afgelopen twee weken allebei corona gehad. Dat was even schrikken, maar het bleef bij een stevige verkoudheid. En ik heb zelf geen corona gehad. Best wel bijzonder, als je bedenkt dat ik inmiddels wel zo’n tweeduizend mensen getest heb.

 

Als ik er zo over nadenk wil ik eigenlijk een emotie van wantrouwen indienen tegen al het nieuws. Want hoe weet je nou of het waar is? Hebben de persbureaus ANP, Nieuwsbank en Novum Nieuws geen verborgen agenda’s? En is al het nieuws dat een ander geluid laat horen dan mainstream media wel te vertrouwen?

 

De emotie van wantrouwen is een mengelmoes van verdriet, boosheid en angst. Niet echt een blije emotie dus. Voor de emotie van wantrouwen moet een nieuwe emoticon komen, die op alle social media geuit kan worden. Als minister De Jonge dan wat op social media zet waar je je vraagtekens bij hebt, kun je de emoticon van wantrouwen gebruiken. Maar ook als Willem Engel iets post waar je een gek gevoel van in je buik krijgt. Je bent er niet voor, je bent er niet tegen, maar je bent gewoon wantrouwig. Ik ga eens nadenken over de vorm van de emoticon. Ideeën zijn welkom.

 

Of misschien is de oplossing geen nieuws meer volgen. Dat ga ik vanavond maar eens doen. Ik ga lekker geen journaal kijken, maar The Voice Of Holland. Of zou dat ook doorgestoken kaart zijn daar op RTL4? Dan maar Tempation Island terugkijken. Of zijn dat dan weer acteurs? Dan zit er maar één ding op. Keihard bier drinken en vervolgens naar mijn eigen gezeik luisteren. Daarvan weet ik tenminste vrij zeker dat het waar is….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.