Condooms kopen

De Donkere Dame

Ik had rubbertjes nodig. Van die rubberen tandenstokers weet je wel. En flossdraad. Elke avond floss ik mijn tanden en steek daarna nog die rubberen stokers tussen mijn tanden om tandplak te voorkomen. Ja, ik verzorg mijn tanden goed. Ik heb nog nooit een gaatje gehad. Ook als ik mijn tanden niet goed verzorg, heb ik nooit gaatjes trouwens. Vroeger na het stappen ging ik altijd met de resten van een kapsalon tussen mijn tanden slapen. Best smerig eigenlijk. Maar door overmatig drankgebruik had ik de tandverzorging niet meer op mijn netvlies. Gelukkig had het geen effect op gaatjesvorming. Maar voor de zekerheid geef ik mijn tanden nu toch elke dag een puike behandeling.

 

Ik stond in de rij voor de kassa bij de drogist. Daar stond een grote mand met rode pakjes condooms. Ook nog eens in de aanbieding. Ik bedacht me ineens dat ik als kersverse single man die voorbereidende maatregelen treft om weer te gaan daten, deze rubberen rakkers wel weer eens nodig zou kunnen gaan hebben. Nu op dit exacte moment had ik ze niet nodig. Maar ja, wie weet volgende week wel. Je zou zomaar weer een leukerd tegen kunnen komen. En dan kun je maar beter voorbereid zijn. Better safe than sorry. Want je wilt ook geen single man zijn die ineens de ongewilde verantwoordelijkheid heeft voor het verzorgen van een kind na een maand of negen.  

 

Het flossdraad en de gumsticks trok ik zonder nadenken uit het rek. Maar toen ik inmiddels een paar plekjes opgeschoven was in de rij en naast de mand met condooms stond, moest ik toch even nadenken. Zou ik ze nu al kopen? Toch weer een volgende stap in het loslaten van mijn vorige relatie, die pijnlijk geëindigd is. Ik checkte of er veel mensen achter mij in de rij stonden. Viel mee.

 

“Flossdraad en gumsticks worden het meneer? Anders nog iets?” Zei de verkoper. ‘Euh, doe deze er ook maar bij. Zijn het gewoon normale?’ Vroeg ik en legde het rode pakje op de toonbank. “Ja het zijn normale, en ze zijn extra dun.” Mezelf onder controle houdend als zelfverzekerde, stoere man knikte ik dat het goed was. Durfde ik toch prima, condooms kopen. Maar ondertussen had ik wel gedachten dat ik vooral niet moest gaan blozen. Waardoor ik het toch een beetje warm van de inspanning kreeg om vooral cool over te blijven komen. En door mijn inzet kreeg ik toch een beetje een rooie kop. Mislukt. Helaas. Gelukkig was de verkoper geen vrouw, dan zou ik het nog lastiger hebben gehad.

 

Blijkbaar zit er toch nog wat schaamte op het kopen van condooms. Omdat de omstanders weten wat je ermee gaat doen. Of misschien zit er schaamte op het feit dat je ongemakkelijk zou kunnen worden bij het kopen van condooms, en als je dan daadwerkelijk ongemakkelijk wordt, krijg je angst dat mensen het zien en je een watje vinden. Ofzo. Ik weet het ook niet. Het is in ieder geval heel anders dan flossdraad en gumsticks kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.