Boekenweek

Omdat het boekenweek is, heb ik de zichtbaarheid van De Donkere Dame weer eens een zwengel gegeven. Met enkele boekhandels in Rotterdam heb ik vorige week contact opgenomen en ze waren positief gestemd over een Donkere Dame op de plank.

De eerste stop van vandaag was bij Donner, de grootste boekhandel van Rotterdam. Ik mocht zes boeken in consignatie neerleggen bij de afdeling Kunst & Wetenschap. Of De Donkere Dame nou Kunst of Wetenschap is, valt nog te bezien. Misschien is ze het wel allebei? Of allebei niet? Ik lig in ieder geval naast de wereldberoemde schrijfster in de dop Yeva Skaljetska. Een autobiografisch verhaal over de oorlog in Oekraïne kan niet anders dan een bestseller worden. Lig ik dan toch gewoon even naast. Een oorlog in een land versus een oorlog in een hoofd. Beiden interessant, zo lijkt me.

Daarna vervolgde ik m’n weg naar boekhandel Van Gennep, de eigenaar had aangegeven m’n boek eerst te willen lezen voordat hij beslist of het in de schappen komt. Vond ik schappelijk, en ook best slim. Wie weet vindt ‘ie het niks. Dus een proefleesexemplaar voor meneer van Gennep.

De eindstreep van m’n boekenweekrondje lag bij Oosterboekhandel J. Amesz in Kralingen. De twee eigenaresses en tegelijkertijd zussen zaten al op me te wachten achter de klapdeuren. Wat een gezelligheid in deze boekhandel, en wat een rust vooral. Ik voelde m’n schouders zakken.

Op de terugweg reed ik langs de Kralingse Plas en besloot er toch maar even lekker in te gaan zitten, ik droogde me af met m’n trui.

Oh ja, als u denkt: ik wil die Donkere Dame toch eens aanschaffen, dan krijgt u er deze week bij de boekhandels Donner en Amesz ook het boekenweekgeschenk ‘De eerlijke vinder’ bij. Bestellen via mijn eigen website kan ook nog steeds en is lucratiever voor mij: www.zenvloed.nl/boek. Dan krijgt u geen boekenweekgeschenk, maar wel veel hartjes uw kant op. En een gesigneerd exemplaar. De boeken bij Donner en Amesz zijn ongesigneerd, doorgeefboeken als je het mij vraagt.

Fijne boekenweek gewenst!  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.