Boekenbal

De Donkere Dame

25 mei 2022. Ik was gestrikt voor het boekenbal bij de drukkerij in Utrecht, georganiseerd door Ed Cornelissen van Corporate Print en Petra van Peet Vormgever.

‘Goedemorgen, ik banner!’ riep ik door de ontvangstruimte bij de drukker. Ed stond al te wachten en ik liep terstond tegen een levensgrote banner aan. Met De Donkere Dame en mij erop. Prachtig! Bedankt! Toen ik naar buiten keek, zag ik ineens een drukke rij voor de deur staan. Het waren mijn ouders met Petra, had ze stiekem geregeld, die lieverd. En ze had ook nog een online verrassing voor me op poten gezet: schrijfcoach Jacqueline, mijn broertje, zusje en neefjes keken mee via Zoom.

Want vandaag werd De Donkere Dame gedrukt. En wij mochten even meekijken bij de machines. Het binnenwerk was al gedrukt, en we kregen eerst te zien hoe ze de kaft machinaal om het binnenwerk vouwden. Vervolgens werden in een andere machine de overtollige randen weggesneden, zodat het boek het juiste formaat (ongeveer A5) kreeg.

Daar stond ik ineens met het eerste boek in m’n hand. Tja, voor wie was dit exemplaar bestemd? Ik wist het meteen. Voor mijn vader natuurlijk, de grote geldschieter, de levende crowdfunder. Zonder deze financiële injectie om te kunnen investeren in de drukkosten was het hele feest niet doorgegaan. Bedankt pa!

Nadat we met z’n allen nog een bakkie koffie hadden gedronken en Ed me de kaarten van De Donkere Dame liet zien die hij bij wijze van visitekaartje extra had laten drukken op A5 formaat (waarvoor veel dank), reed ik met m’n ouders richting Kasteel de Haar om daar in de buurt bij een zorgboerderij taart te gaan eten om het heuglijke boekenfeit te vieren.

M’n ouders gingen naar huis, ik ging naar het bos. Om even te landen vanwege alle consternatie. En omdat ik wat moe was, ik had gisteren tot een uur ’s nachts alle mensen van m’n lijst met boekkopers een bericht gestuurd dat het boek alvast voor hen te koop was. Wie op m’n koperslijst stond, kreeg toch even 24 uur de tijd het boek alvast te pre-orderen. Op een bankje bij mijn favoriete boom kon ik de luciferhoutjes onder mijn oogleden vandaan trekken en ik viel in slaap.

Aan het einde van de middag kon ik de eerste druk van De Donkere Dame ophalen. Het werd uiteindelijk zes uur ’s avonds, en in de Hemelvaartsweekendfile reed ik terug naar huis, met 300 Donkere Dames in de achterbak. Gelukkig niet in m’n hoofd, ik vond één meer dan genoeg.

Nu is het boek officieel te koop, wat een feest! Het is te bestellen op: www.zenvloed.nl/boek. Met dank aan Aukje, die m’n website heeft aangepast zodat je kunt bestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.