Avontuur in eigen stad

De grote rode bak die me ervan weerhield het voorwiel te zien, wiebelde zo wild dat ik me afvroeg of er überhaupt wel een voorwiel op de fiets zat. Na een aantal bijna-aanvaringen met langsgeparkeerde auto’s vroeg ik Mark, waar ik deze avond de meefietser van was, of hij even wilde checken of er niks mis was met de fiets. Mark stapte op mijn rode ros en reed er probleemloos op weg. Niks aan het handje. Blijkbaar was fietskoerieren ook een beetje fietsjongleren. Na een aantal pakketjes rond te hebben gebracht, kreeg ik er wat meer handigheid in. Het hielp ook dat de bak steeds leger raakte. Toen onze pakketjes op waren, werden we door Toon van de planning nog naar een collega gestuurd die flinke vertraging had opgelopen vanwege een defecte fiets. We hielpen hem een handje en fietsten terug naar het magazijn. Best tof, dat fietskoerieren. En spannend.

De volgende ochtend hoefde ik pas om twaalf uur te werken, dus ik besloot ‘s ochtends te gaan suppen op de Kralingse Plas. Het was windstil, de zon kwam net op en er was niemand op het water. Ik peddelde de hele plas rond terwijl ik genoot van het uitzicht op de skyline van Manhattan aan de Maas. Alle hoeken en gaten ontdekte ik als een ware Marco Polo, op zoek naar Aziatische kruiden. Rondom eilandjes zwommen zwanen, ganzen, meerkoeten en er zaten aalscholvers te zonnen. Telkens als ze me over het natte biljartlaken aan hoorden komen, stoven ze weg en creëerden golfslag. En een bak herrie. Het fijne van suppen op de Kralingse Plas is dat je in de stad bent in de natuur en niemand tegenkomt, terwijl het rondom de plas best druk is met wandelaars. Oplaadmomentje.  

Op zaterdagavond had ik een date met een leuke vrouw en na een fietstocht, drankje en hapje besloten we spontaan te gaan dansen bij Ecstatic Dance. Tamelijk onervaren in dit genre moest ik wel even wennen aan de over de grond rollende mensen en de mannen die heel erg sensueel met vrouwen dansten. De aanwezigheid van enkel water en thee, en de afwezigheid van alcohol vond ik fijn.

Zomaar drie avonturen in een willekeurige week in Rotterdam. Ontdekkingen hoeven niet altijd ver weg te zijn.    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.